Microcement

Kontakta oss

Vad är microcement?

Microcement är en kompositbeläggning som är baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcement kallas ibland även designcement, microbetong eller microtopping. Eftersom vårt material endast bygger 2-4mm så påverkas varken konstruktion eller befintliga lister och dörrar av vikt och tjocklek.

Vår microcement kan appliceras på allt från små bänskivor till golv i en villa eller offentlig miljö på flera hundra kvadratmeter. Det vanligaste användningsområdet för microcementen är vid nybyggnation istället för betonggolv, vid badrumsrenovering eller på stora foglösa bänkskivor. Den färdiga ytan får ett exklusivt utseende som är lätt att rengöra och underhålla eftersom den inte har några skarvar där smutsen kan fastna.

Beroende på vilket av våra material ni väljer kan ni få allt från en slät yta utan struktur till en grov yta som påminner om en rustikare puts (texturerna). Vi kan skapa betongytor i vilka färger ni vill och med flera olika ytbehandlingar. Mängden liv i materialet beror utöver på materialvalet även på hantverkaren, temperaturen luftfuktighet mm. Med andra ord blir alla ytor unika. Vi använder olika tekniker för att få fram ytor som liknar sten och marmor. Eller vill du kanske ha en yta som har en metallkänsla? Med våra produkter är möjligheterna oändliga. När microcementen härdar får det en hård betongyta med mycket eller lite liv och struktur i, beroende på er smak och överenskommelse.

Microbase används alltid som basprodukt, det är i microbasen styrkan i materialet ligger. Vill man ha en grövre struktur så kan man även använda microbase som slutprodukt. Microbasen finns i kornstorlekarna 0,4-0,6mm, med en grövre bas får man ett hårdare golv med rustikare finish.

Microdeck kan användas på golv, vägg mm. Microdeck ger en mycket slitstark betongyta och är produkten vi rekommenderar på golv som utsätts för hårt slitage. Ytan blir slät med en medium struktur.

Microfino är i första hand en väggprodukt men kan även användas på golv. Den är gjord på extremt fin cement och läggs mycket tunt. Ytan blir helt slät utan några porer. Med microfinon får man ofta ett något livligare mönster än med microdeck, vi kan även “bränna” materialet vilket ser ut som glättad betong.

Microstone är utmärkt för utomhusbruk, på grund av den grövre cementen får den ett putsliknande utseende med en exklusiv look. Detta uppnås genom de olika ytbehandlingarna och färgerna. De grövre kornen ger den även bra “antihalk” egenskaper vilket gör att den passar bra på ytor som annars kan bli hala.

Aquaciment används i bastu, pooler och dammar. Detta på grund av dess motståndskraft mot salter och klor i vattnet.

FÖRDELAR MED MICROCEMENT VS BETONG

Microcement är ett extremt flexibelt material vilket gör att microcementen inte spricker.
Med en tjocklek på 2-3mm påverkas ej konstruktionen av microcementens tyngd. Detta kan jämföras med 3-5cm som blir när man väljer att bygga med betong.
Bord, möbler m.m. som görs i microcement blir inte flera 100 kg tunga som en betongmöbel.
Behöver ej justera dörrar eller lister då dessa ej påverkas av tjockleken vid appliceringen.
Vid slipning av betonggolv kan inte färgen justeras i efterhand. Med microcementen är inte detta ett problem. Blir betongslipningen dålig så går det ej att rädda efteråt, med microcementen kan man lägga på ett nytt lager om så önskas.
Microcement kan användas inomhus, utomhus, i badrum, på golv, väggar, tak och möbler.
Microcement har ett mycket brett utbud av färger och texturer till skillnad från vanlig betong.
Microcemt har en utmärkt vidhäftningsförmåga som kan användas direkt på nästan alla
ytor: kakel, marmor, stengods, terrazzo, betong, gipsskivor, cement, gips etc.
Med microcement behöver man ej skydda plattan under hela bygget vid nyproduktion.
“Antihalk” yta, beroende på materialval.
Kan användas i badrum och då appliceras direkt på nuvarande ytskikt.
Snabb och smidig applicering jämfört med processen av ett vanligt betonggolv.

>

Övriga fördelar med microcement

• Kan skapa stora eller små skarvlösa ytor med betongkänsla.
• Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
• Vattenresistent efter försegling.
• Kan appliceras direkt på nuvarande ytskikt i badrum, detta sparar både tid och pengar
jämfört med att riva ut och börja om från början.
• Naturmaterial, det vill säga endast organiska och vattenbaserade produkter.
• Ytorna hålls lätt fria från smuts och bakterier.
• Rengörs med endast vatten och PH-neutralt rengöringsmedel.
• Kräver inte lika stora och tunga maskiner som vid betongarbete.
• Unika ytor – ingen yta blir den andra lik.

VÅRT MICROCEMENT JÄMFÖRT MED ANDRA FABRIKAT

Det finns många olika microcement produkter ute på marknaden och vad skiljer oss från konkurrenter?

Vår sealer eller den produkt som skyddar vårt microcement är en tvåkomponent och kräver lite mer arbete. Den har en torktid på ca 12 timmar och vi lackar ytan 4 gånger. Två gånger med en försealer sedan vår tvåkomponent- produkt.

Detta ger ett starkare skydd och större motståndskraft.

I ett badrum så ger detta ett starkt skydd och är vattenresistent. Ni kommer även att få uppleva en yta som är väldigt enkel att hålla ren. Vill ni ha microcement på en bänkskiva eller annan bordsyta så kommer microcementen vara motståndskraftig mot kaffe eller spillt vin och starkare skydd mot fläckar generellt.

BETONG I BADRUM

Med microcement i badrum skapar vi en exklusiv och unik betongyta efter din smak. Du får en enhetlig, foglös betong som är lätt att rengöra. Detta gör det till ett perfekt material för badrum. Vill du ta det ett steg längre? Varför inte göra din vask eller badkar i microcement? Ja, det går faktiskt alldeles utmärkt! Angående den ständiga frågan om microcement är godkänt i badrum? I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum. D.v.s det är inte klinkern/kaklet eller microcementen man godkänner, utan tätskiktet (folien) som används under ytskiktet som är godkänt. Läs mer om vad som gäller på gvk.se

BETONG I BADRUM , FÖRARBETEN

Vi utför alla våra projekt med största nogrannhet och är det en väldigt ojämn plattsättning så slipar vi kaklet med en betongslip. Vi spacklar fogar eller andra ojämnheter för att få fram bästa möjliga resultat. Microcement som slät yta utan ojämnheter är det snyggaste som finns.

BETONG I BADRUM – VÄGGAR

Vårt populärast val är microfino på väggarna. Microfinons fina korn ger en slät betong med mycket eller lite livligt mönster. Med mycket mönster blir ytan aningen “marmorerad” medan valet av lite mönster gör betongen “molnig” och harmonisk.

Vill du ha ett lite råare och kallare utseende, då rekommenderar vi någon av våra övriga produkter. Microdeck gör betongen lite naturligare och råare. Microstone ger ett putsat/kornigt utseende. Microbase ger ett rustikt utseende.

Samtliga produkter kan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i betongen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild!

BETONG I BADRUM – GOLV

Vårt populäraste material på golv är microdeck. Microdeckens mediumstora korn ger en lite naturligare betonggolv med mer porer, detta gör även att ytan inte blir för hal på ett badrumsgolv. Slitstyrkan och repskyddet är mycket bra på microdeck, detta gör att den även passar bra på övriga golv. Övriga produkter för badrumsgolv Microfino ger ett livligare golv, med mycket eller lite ”marmorering”. Microbase ger ett rustikt utseende.

Samtliga produkter kan sedan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i betongen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild så utför vi det som ni önskar.

RENOVERA MED MICROCEMENT

Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så måste man inte riva ut
det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen
ovanpå kaklet/klinkern och då slippa en massa extra jobb och utgifter. För att nämna några
utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel,
klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället att applicera microcement på
kaklet så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt
toalett. Resultatet blir ett modernt badrum i betong.

Tätskiktet behöver då inte heller vara godkänt enligt dagens tätskiktsregler så länge
ytskiktet är intakt. Detta då renoveringen inte innebär att man river ut det gamla
badrummet. För att detta ska kunna utföras krävs det att alla plattor är intakta, golvbrunnen
ser bra ut, fallet är bra mm. Med andra ord, ett badrum i fint skick men med ett utseende
som inte faller er i smaken. Misstänker ni/vi någon skada så måste badrummet renoveras
från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan inte hoppa
över några renoveringsmomoment. Vid renovering av ett äldre badrum bör man tänka på
att ni fortfarande har ett äldre badrum, men med ett modernt utseende.

Fördelar med att renovera ett äldre badrum i microcement:

Behöver inte riva ut ditt gamla kakel/klinker om tätskiktet är helt.
Slipper allt damm och smuts som kommer utav att riva ut ett gammalt badrum.
Lägre kostnader för VVS, elektriker, nytt tätskikt mm.
Modern unik look med minimalt arbete.
Installationen kräver inga tunga maskiner eller verktyg, till skillnad från vanlig betong.
Fördelar med microcement i badrum:
Inga skarvar och fogar som samlar smuts.
Lätt att rengöra.
Mindre jobb, mindre tid och lägre kostnad.
Modern betong-look.

MICROCEMENT FÄRGER

Vi har 40 olika färger att erbjuda som standard, om någon annan färg önskas så kan vi säkert blanda just din favoritfärg. Bara hör av dig så hjälper vi dig mer än gärna.
Är det något särskilt du önskar dig så kan vi blanda till det, visa bara bild på ditt önskemål eller om du har fått inspiration av något tidigare jobb som vi eller någon annan gjort.

VILKEN YTFINISH PASSAR DIG?

Eftersom mikrocement är ett poröst material måste porerna tätas, detta för att skydda
materialet mot smuts och fläckar. För att täta microcementen använder man en “sealer” (tätskikt), denna kan fås med olika “finishes”.

Det finns 3 olika finishes att välja mellan:

SUPERMATT:
Den populäraste finishen som används och ger ett väldigt naturligt uttryck. Den är också äldigt enkel att jobba med

MATT:
Den matta finishen ger ett mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.

SATIN:
Med satin får du ett mellanting av “matt” och “blank”, vilket ger en modern och tidlös look.

GLANS:
Förstärker färgen med sin glans, vilket ger färgen en marmorliknande effekt.

HIGHGLOSS:
Vi kan göra det högblankt om det efterfrågas. Är det yta som du vill ha extra blank förstärker färger som används och får microcement att till exempel likna marmor eller en polerad stenskiva.

OFFERT

[contact-form-7 404 "Not Found"]